středa 26. února 2014

Tortilly s kuřecím masem

 Tohle jídlo já opravdu můžu - tortilly s kuřecím masem, zeleninou a jogurtovo - hořčičným dipem

Nutriční hodnoty: 1685 kJ, sacharidy 43 g, bílkoviny 30 g, tuky 12 g










Budete potřebovat:
1 ks tortilla
100 g kuřecí prsa
50 g bílý jogurt 3,5 % tuku
4 ml řepkový olej (používám olej Manka z Českého ráje)
trochu hořčice, citronu
koření na gyros (mám dovezené přímo z Řecka a je vynikající)
spooustu zeleniny dle chuti

Postup:
Nakrájíme, natrháme a připravíme si zeleninu. Já dala pekingské zelí, rajče, polníček, zelenou papriku, salátovou okurku a trochu kukuřice z plechovky. 
Maso dělám tak, že si nakrájím kuřecí na kousky, posypu kořením na gyros, zprudka orestuji na kapce oleje na nepřilnavé pánvi.
Můj nejoblíbenější, nejmilejší nejnej hořčičný dip je bílý jogurt s trochou hořčice a citrónové šťávy. Pro představu na cca 50 g jogurtu dávám asi lžičky hořčice a citrónové šťávy odhadem 2 lžičky . Udělejte si to tak, jak vám to bude chutnat.
Na tortillu dám zeleninu, na to maso a navrch připravený dip.

Když mám všechno připravené, zabalím a ještě dám na 30 sekund do mikrovlnky prohřát. A protože si toho dávám vždycky do té tortilly hodně, tak mi to většinou jde dost ztěžka zabalit... někdy to přichytím párátkama a nebo zamotanou tortillu zabalím do alobalu.


Pozor, je to úžasně dobrý a návykový :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Čtete také

Čtete také