neděle 9. února 2014

Ovesné sušenky s brusinkami a hořkou čokoládou

O tuhle dobrotu se musím s vámi vážně podělit. Nepatří to sice úplně do hubnoucího jídelníčku každý den, ale když je chuť na sladké, tak domácí ovesné sušenky s brusinkami a hořkou čokoládou jsou myslím určitě super volba. Navíc mi v té krásné dóze vydržely opravdu dlouho a nijak se nekazily. Vydržely asi 14 dní, než jsem je všechny snědla, nešlo odolat. Sušenek z toho byly dva plné plechy, takže zásoba opravdu bohatá :-)


Nutriční hodnoty na 100 g: 1530 kJ, sacharidy 55 g, bílkoviny 8 g, tuky 13,7 g


 

Budete potřebovat:
230g hladké mouky
450g ovesných vloček
100g hnědého cukru
2 lžíce medu
2 lžičky vanilkového cukru
100g sušených brusinek
80g hoř. čokolády
1 vejce
115g másla (pokojová teplota)
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
3 lžičky skořice
špetka soli
trochu mléka

Všechny suroviny jsem smíchejte v míse a nakonec přidejte dle potřeby mléko, abych vzniklo tužší těsto, ze kterého pak vytváříte placičky. Já dělala přibližně na velikost dlaně.


Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
Tip: zkuste nahradit částečně bílou mouku celozrnnou

2 komentáře:

  1. Až přestanu držet detox, určitě si takové připravím a zkusím nějakou "zdravou" mouku :) A kde jsi je skladovala 14 dní, v ledničce?

    Rodičovská a já

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je měla normálně v kuchyni jako chutnou dekoraci, která se pořád zmenšovala :-) byly fakt mňaam. Asi si je zase brzy udělám, tentokrát zkusím půlku nahradit špaldovou moukou. Ať chutnají!

      Vymazat

Čtete také

Čtete také