Nebylo to sice v plánu, ale když mi zbyla čokoláda, náplně a potřebovala jsem zjistit, jak je to s tím leskem... musela jsem :-) malá mi usnula dopoledne a já šla na to.
Co myslíte, jak to dopadlo?
Důležitý bod pokusu - nedat formičku do lednice
Čokoládu jsem znovu rozehřála nad párou, štětečkem vytřela formu a dala na 5 minut do lednice, aby se vytvořila skořápka.
Přišla řada na náplně, měla jsem připravené ze včera. Jenže ... to bych nebyla já, aby nebyla změna :-D musím přece vymyslet další náplně, přece nezůstanou jen u dvou, no ne. A tak zase fofry, co tam honem dát.
Po zkouknutí naší špajzky jsem jednu náplň zvolila Nutellu a muž si přál rumové, tak jsem krátce namočila obyčejné piškoty do rumu. Nejsem cukrářka, tak nevím, jak to dělají profíci, pořád jsem přemýšlela, do čeho rum dát, protože tekutý by mi to asi neztuhlo. Už takhle ten nasátý piškot trochu pouštěl, trochu jsem se bála.
Další pokus, co jsem udělala jinak než poprvé.. nenalámala jsem do rozehřáté čokolády žadnou navíc, protože jsem prostě už žádnou neměla :-) tak jsem ji nechala trochu vychladit tak, jak byla.
Tadáá! Leskly se všechny, až zrak přecházel :-D dmu se pýchou, jak jsem na to pěkně přišla :-)
A náplně byly taky mňamózní, rum byl cítit dostatečně dost, takže i muž byl spokojený :-)
Juchuuu, to znamená vydat se na velké nákupy, vymyslet další náplně a doufat, že se to k těm narozeninám jako dárek povede.
Žádné komentáře:
Okomentovat