středa 7. května 2014

Rýžová kaše s jablky a skořicí


Protože se udělalo hnusně, dostala jsem chuť na teplou snídani. A jak už je mým zvykem si všechno zjednodušovat, nebylo tomu jinak ani s touto kaší. Tak tedy rýžová kaše s jablkem a skořicí zakápnutá javorovým sirupem. Recept se dozvíte dále.


Správná rýžová kaše je taková, že rýži vaříte už od začátku v mléce. Já to ale skoro vždy dělám tak, že mi zbyde z něčeho již uvařená rýže a tu s mlékem povařím 5 - 10 minut. A teď znáte něco nového z mého ultrarychlého vaření :-) A teď ten recepis na dnešní kaši :-) 

Budete potřebovat:
150 g uvařené rýže
130 g mléka (já používám polotučné)
1/2 jablka
skořice
1 - 2 lžičky javorového sirupu

Postup:
Do hrnce dám uvařenou rýži a zaliju mlékem. Přivedu k varu a zvolna vařím kolem pěti minut (podle toho, jak je rýže měkká).
Pak už jen nandat na talíř, posypu na strouhaným jablkem (neloupejte, slupka jablka obsahuje spoustu cenných látek a vlákninu). Dle chuti posypte skořicí a zakápňete trochou javorového sirupu. Dnes jsem dozdobila malinkou jahůdkou z truhlíku na balkoně, nechala jsem si ji až jako slastné sousto na závěr :-)

Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Čtete také

Čtete také