sobota 17. května 2014

Hrušková vločková kaše se zkaramelizovaným jablkem

Dobré sobotní ráno. Jak jste si vychutnali snídani? Já moc, udělala jsem si zase experiment a dopadlo to výborně. Tahle hrušková vločková kaše se zkaramelizovaným jablkem prostě nemá chybu. Určitě ji zařadím do oblíbených snídaní. Recept s postupem je tu taky :-)



Potřebujete:
5 vrchovatých lžic obyčejných vloček (ovesné, žitné, jakékoli máte rádi)
100 ml polotučného mléka
100 ml hruškového kvalitního džusu (100% s dužinou)
1 ks menší jablko
2 lžičky třtinového cukru (na karamel)

Postup:
Krátce nasucho opražte vločky, než začnou lehce vonět. Zalijte džusem a mlékem, promíchejte a cca 5 minut zvolna povařte. Aby pro Vás byly vločky měkké tak akorát. 

Mezitím si připravte jablko.
Jablko můžete a nemusíte loupat, já ho tady oloupala kvůli karamelu (ale příště zkusím neloupat). Pokrájejte ho na menší kousky. Promíchejte v cukru, dejte na druhou pánev a nechte zkaramelizovat. 

Dá se to dělat i tak, že si nejdřív zkaramelizujte jablko, dáte stranou a v použité nádobě uděláte vločkovou kaši, abyste nemuseli špinit nádobí. Jenže Vám to vystydne a já si raději našpiním druhou pánev :-)

Na fotku jsem použila trochu javorového sirupu, ale nemusíte si ho tam dávat (a spíš byste ani neměli) , je to sladké až dost :-)

Tip: můžete si měnit příchutě podle toho, jaký džus zrovna máte. No není to skvělý? :-)

Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat

Čtete také

Čtete také