středa 28. května 2014

Jáhlová kaše s jahodovým přelivem a čokoládou



Původní plán byl uvařit si dnes pohankovou kaši, ale protože jsem měla pohanku někde zastrčenou ve špajzu a při hledání jsem narazila na jáhly, ... změna plánu. Jáhlovou kaši k snídani jsem si ještě nedělala, tak proč to nezkusit :-) Byla jsem mile překvapena, jak jsem si pochutnala a tak se chci podělit o recept na jáhlovou kaši s jahodovým přelivem a čokoládou.



Budete potřebovat:
50 g jáhel v suchém stavu
170 g mléka (dávám polotučné)
cukr na případné doslazení (já dala 1/2 lžičku Panely)
pár rozmixovaných jahod
kousek čokolády (ideálně 70 % a více kakaa)

Postup:
Jáhly jsem vsypala do hrnce a na minimálním plameni trochu prohřála. Přidala jsem mléko a cukr a nechala mírně vařit za občasného míchání necelých 10 minut. Vypnula jsem sporák, přikrila pokličkou a nechala asi 2 minuty dojít.
Pak už jen servírujete do misky, přidáte rozmixované jahody a kousek čokolády, který se vám krásně rozteče a je to opravdový požitek :-)

Nutriční hodnoty této kaše: 1370 kJ, sacharidy 47 g, bílkoviny 12 g, tuky 9 g


Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Čtete také

Čtete také