pátek 30. května 2014

Jablíčka v županu


Když jsem byla malá, tak nám maminka občas dělávala jablíčka v županu. Byla to naše oblíbená pochoutka, ale byla poměrně dost sladká, protože se do těsta dávalo trochu cukru a usmažená se ještě obalovala v cukru. Nedávno jsem na ně dostala zase obrovskou chuť a řekla jsem si, že to zkusím udělat méně sladké. Povedlo se, chutnaly moc :-) Jablíčka v županu se můžou jíst teplá, i studená, paráda.



Budete potřebovat (1 porce):
1 jablko
1 vejce
2 lžíce ovesných vloček jemně mletých
1 lžička třtinového cukru
1 lžička řepkového oleje

něco na dochucení - můžete přidat vanilkový extrakt, skořici, jahody ... cokoli  Vás napadne

Postup:
Jablko omyjte a zbavte jádřince, ideálně pokud máte takové to vykrajovátko na středy, s tím to jde krásně. Poté nakrájejte na kolečka přibližně 0,5 cm tlustá. Je lepší, aby jablko mělo pokojovou teplotu, jednak bude mít výraznejší chuť a jednak se rychleji prohřeje na pánvi.


Připravte si těstíčko. Rozkvrdlejte v misce celé vejce a přidejte ovesné vločky. Můžete přidat trochu cukru, vanilkový extrakt... prostě na co máte chuť. Těsto má mít hustší konzistenci, aby příliš z jablíček nestékalo. Dle potřeby kdyžtak přidejte vločky.
Pánev si vymažte řepkovým olejem. Obalte jablíčka v těstíčku a z obou stran opečte na pánvi.
Dozdobila jsem jahodami. Fantazii se meze nekladou a to je na tom to skvělé, že můžete mít pokaždé jiná jablíčka v županu :-)

Nejvíc mi chutnají teplé, ale studené jsou taky moc dobré.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Čtete také

Čtete také