Budete potřebovat (1 porce):
1 jablko
1 vejce
2 lžíce ovesných vloček jemně mletých
1 lžička třtinového cukru
1 lžička řepkového oleje
něco na dochucení - můžete přidat vanilkový extrakt, skořici, jahody ... cokoli Vás napadne
Postup:
Jablko omyjte a zbavte jádřince, ideálně pokud máte takové to vykrajovátko na středy, s tím to jde krásně. Poté nakrájejte na kolečka přibližně 0,5 cm tlustá. Je lepší, aby jablko mělo pokojovou teplotu, jednak bude mít výraznejší chuť a jednak se rychleji prohřeje na pánvi.
Připravte si těstíčko. Rozkvrdlejte v misce celé vejce a přidejte ovesné vločky. Můžete přidat trochu cukru, vanilkový extrakt... prostě na co máte chuť. Těsto má mít hustší konzistenci, aby příliš z jablíček nestékalo. Dle potřeby kdyžtak přidejte vločky.
Pánev si vymažte řepkovým olejem. Obalte jablíčka v těstíčku a z obou stran opečte na pánvi.
Dozdobila jsem jahodami. Fantazii se meze nekladou a to je na tom to skvělé, že můžete mít pokaždé jiná jablíčka v županu :-)
Nejvíc mi chutnají teplé, ale studené jsou taky moc dobré.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat