pondělí 3. března 2014

Rozmarýnová kuřecí stehna s bramborem a polníček

Inspirace z mého oběda pečená kuřecí stehna s rozmarýnem, brambory vařené na páře a čerstvý polníček.
 

 

Potřebujete:
100 g vařených brambor
150 g kuřecí stehna
vinný ocet na pokapání polníčku
rozmarýn
polníček
pažitka
sůl, pepř, kmín

Postup:
Omytá stehna osolíme, opepříme, vložíme pod ně a na ně do pekáčku s vodou větvičky rozmarýnu. Stehna by měla být přibližně do poloviny ponořená ve vodě. Zakryjeme alobalem a nebo poklopem na pekáček. Pekla jsem na 200 °C asi půl hodiny přikryté a pak cca čtvrt hodiny odklopené.

Brambory jsem oloupala a uvařila na páře. Dále si nasekáme čerstvou pažitku na brambory a připravíme si polníček do misky, zakápneme vinným octem.

Další jednoduchý recept z mé sbírky. Nemám ráda žádné extra složitosti :-)
Dobrou chuť!

Tip: Ten kdo hubne by si mohl dát kuře bez kůže, je tam zbytečně tuk navíc.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Čtete také

Čtete také