sobota 1. března 2014

Pohanková kaše se skořicí, ořechy a javorovým sirupem


Výborná nejen podzimní snídaně - to je tahle pohanková kaše

 Nutriční hodnoty: 1300 kJ, sacharidy 43 g, bílkoviny 13 g, tuky 10 g


Co potřebujeme:

30 g pohanková krupice

250 ml mléko polotučné

10 g vlašské ořechy

10 g javorový sirup

skořice dle chuti

Postup:
Přivedeme mléko k varu a postupně do něj přimícháváme pohankovou krupici, za stálého míchání mírně vaříme zhruba 10 minut. Poté kaši přemístíme do pěkné nádoby, ze které se nám to bude dobře jíst. Dle chuti zasypeme skořicí, vlašskými ořechy a zakápneme javorovým sirupem.


Dobrou chuť!

Pozn.: Nezapomeňte, že vlašské ořechy jsou velice zdravé pro svůj kvalitní tuk, ale pořád je to tuk. Měly by se jíst častěji v menších dávkách.

1 komentář:

Čtete také

Čtete také