středa 2. dubna 2014

Tousty s krůtím masem a polníčkem



Další do série jednoduchých a rychlých obědů, který se dá sbalit i na cesty. Tousty s krůtím masem a polníčkem. Já prostě mám ráda jednoduchá jídla a ideálně, aby byly poměrně rychle hotové, to je teď i nutnost s dcerkou :-)
Zbylo mi orestované maso z předešlého dne, tak jsem měla uvařeno ještě o to rychleji.



Na tyto tousty budete potřebovat:
2 plátky chleba Mastermacher (můžete použít i nějaký lepší toustový chléb, nejlépe celozrnný)
40 g orestované krůtí maso (opět na kapce řepkového oleje)
ledový salát
2 ks cherry rajčat
polníček
hořčice
citron
lněný olej lisovaný zastudena

Postup:
Plátky chleba přelomte v půli, abyste z každého měli dva plátky. Dva plátky lehce pomažte horčicí, poklaďte ledovým salátem, krůtím masem, rajčátky a zakápněte trochou citronu. Přikryjte zbylými dvěma plátky chleba a máte připravené tousty do toustovače. Jen si dejte pozor, abyste tam toho nedali moc a šel vám toustovač zavřít.

Já měla se zavřením trochu problém, tak abyste neutrhli pružinu. Když to nejde zavřít, poradím vám, zkuste chvíli držet přivřené víko toustovače, ono se to trochu speče. A dělejte to tak dlouho, dokud se tousty pořádně nezplácnou tak, aby to šlo zavřít. Pokud to nejde, tak jste si toho dali asi už prostě moc :-)

Jako příloha jen tak polníček, můžete lehce zakápnout trochou citronu a lněným olejem.

A to je celé, nic víc :-) rychlý dobrý oběd, který se dá jíst i studený.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Čtete také

Čtete také