úterý 22. dubna 2014

Odlehčená vajíčková pomazánka

Přemýšlíte, co s přebytečnými vejci z velikonočních svátků? Můžete zkusit moji verzi odlehčené vajíčkové pomazánky.

Budete potřebovat:
6 vajec natvrdo
1/2 lžíce kvalitní plnotučné majonézy
2 lžíce bílého jogurtu (použila jsem Hollandii 3,5 % tuku)
2 lžičky plnotučné hořčice
1/2 cibule drobně nakrájené (můžete dát i červenou cibuli)
sůl a pepř na dochucení

Postup:
Nakrájejte vše na drobno a smíchejte. Ideální je dát pomazánku alespoň na chvíli do lednice. Já ji nechávám přes noc  rozležet.

Ozdobit můžete třeba čerstvou řeřichou, pažitkou nebo čímkoli, co vás napadne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Čtete také

Čtete také