pondělí 28. dubna 2014

Proteinová dieta - ketóza ano či ne?

Rozhodla jsem se vyjádřit svůj názor na nízkosacharidovou dietu, protože už se mě na ni v poslední době ptalo více lidí. Televizi nesleduji skoro vůbec, ale přesto už jsem tam i já viděla na můj vkus mockrát mluvit o proteinové (bílkovinné) nebo také nízkosacharidové dietě.


Tento druh diety spočívá v v tom, že konzumujete jen minimální množství sacharidů a spoustu bílkovin. Tělo postupně vyčerpá sacharidy a protože mu už nestačí, sahá po bílkovinách a zásobách tuku, které pracně přeměňuje na energii, aby mohlo fungovat. Tělo se dostává do ketózy, při níž vznikaji toxické látky. Při štěpení bílkovin vzniká kyselina močová. Tyto toxické látky se v těle hromadí a může dojít k nejrůznějším zdravotním komplikacím.

Ti, kdo tutu dietu vydrželi, zhubli. Ale mnoho z nich doprovázely menší či větší zdravotní komplikace. Navíc je to velmi krátkozraké. Tímto způsobem zhubnete a co dál? Najedete na starý režim stravování, tělo bude zmatené, zase přiberete a dáte si ketózovou dietu znovu? Budete si dobrovolně v těle vytvářet toxiny, ochuzovat se o vitamíny a minerály, které (možná) doplníte pilulkama z lékarny.

Nechci tu nikomu říkat, že to nemá zkoušet. Je to každého věc, alé já bych do toho nešla. Na to mám své tělo příliš ráda. Ale to je jen můj názor, vy můžete mít jiný. 

Proto tedy, kdo o tomto způsobu hubnutí uvažujete, pořádně si to nejdřív promyslete.

Na inetrnetu je o tom napsáno dost, zkuste hledat v důvěryhodných zdrojích. Např. tady http://m.vitalia.cz/clanky/nizkosacharidova-dieta-pouze-pro-otrle/
je napsaný stručný článek.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Čtete také

Čtete také