čtvrtek 17. dubna 2014

Brusinkový toust na římském salátu

Pochutnala jsem si na vynikající skoro až královské snídani - brusinkový toust na římském salátu. Zkoušel jste si už někdo dát brusinky na pečivo? :-)


Co potřebujete:
tmavý chléb
plátek šunky
plátek sýra
1 - 2 lžičky divokých brusinek (tyhle byly koupené ve skleničce přislazované, ale když je to občas... )
2 listy římského salátu (možno i více)

Postup:
Na sucho na pánvi s nepřilnavým povrchem jsem upekla jednu stranu tmavého chleba. Pak jsem obrátila a na tu již opečenou stranu jsem naskládala šunku, trochu brusinek, sýr a opět trochu brusinek. Opékat, tak dlouho, dokud se sýr nezačne trochu roztékat. Ale pozor, abyste to moc nepřipálili... ty spálené karcinogeny zase asi nejsou úplně vhodné :-) já to příště musím udělat taky o něco kratší dobu - aneb doporučuju si ten sýr nechat chvíli předem venku, aby nebyl tak studený, jako jsem ho měla já, pak se začne roztékat dřív :-)

Kdo to ještě nezkoušel a má rád brusinky, tak doporučuju. Dala bych si zase, jen o tom píšu  :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Čtete také

Čtete také