Inspirace z mého oběda pečená kuřecí stehna s rozmarýnem, brambory vařené na páře a čerstvý polníček.
Potřebujete:
100 g vařených brambor
150 g kuřecí stehna
vinný ocet na pokapání polníčku
rozmarýn
polníček
pažitka
sůl, pepř, kmín
Postup:
Omytá stehna osolíme, opepříme, vložíme pod ně a na ně do pekáčku s vodou větvičky rozmarýnu. Stehna by měla být přibližně do poloviny ponořená ve vodě. Zakryjeme alobalem a nebo poklopem na pekáček. Pekla jsem na 200 °C asi půl hodiny přikryté a pak cca čtvrt hodiny odklopené.
Brambory jsem oloupala a uvařila na páře. Dále si nasekáme čerstvou pažitku na brambory a připravíme si polníček do misky, zakápneme vinným octem.
Další jednoduchý recept z mé sbírky. Nemám ráda žádné extra složitosti :-)
Dobrou chuť!
Tip: Ten kdo hubne by si mohl dát kuře bez kůže, je tam zbytečně tuk navíc.
Žádné komentáře:
Okomentovat