sobota 10. ledna 2015

Kapustovo-mrkvové placičky se sýrem



Po delší době byl zase čas sáhnout po kapustě. Patlala jsem tyto placičky od oka, ale chutnají, tak se podělím o recept - kapustovo-mrkvové placičky se sýrem pečené v troubě. Podávat můžete s čímkoli, s bramborem, bramborovou kaší, chlebem nebo klidně samotné jen tak k svačině :-)

Budete potřebovat:
1/2 kapusty (uvařená doměkka)
1-2 mrkve 
1 velká cibule
100 g eidam 30%
1-2 vejce
Ovesné vločky jemné (na propojení hmoty, cca 1/2 hrnku)
1-2 stroužky česnek
Majoránka
Sůl
Pepř
Řepkový olej

Toto množství je zhruba na 1 plech.

Postup:
Začněte tím, že si dáte uvařit doměkka kapustu. Já dělala z celé (takže dvojtou dávku a bylo toho až moc), takže ze zbylé půlky můžete uvařit třeba polévku. Až bude kapusta hotová, nechte trochu vychladnout, vyždímejte z ní vodu a pokráhejte nadrobno. 

Mezitím, co se vaří kapusta, připravte si zbytek. Vše budete dávat do velké nádoby. Cibuli nakrájejte na kostičky, nemusí být úplně najemno. Pak ji na troše řepkového oleje osmahněte.
Mrkev očistěte, půl množství nastrouhejte nahrubo a druhou půlku najemno. Sýr nastrouhejte nahrubo. Přidejte nastrouhanou kapustu a prolisovaný česnek. Dál přidejte vejce, pepř, sůl a poměrně dost majoránky. Pořádně rukama prohněťte. 
Nakonec přidejte ovesné vločky a znovu propracujte. Nemusí jich být nějak moc, stačí jen tak, aby placičky držely pohromadě.




Z hmoty tvořte placičky asi o velikosti dlaně. Možná budou malinko rozpadavé, ale pečením ztuhnou tak, že drží pohromadě. Pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a trochu potřený řepkovým olejem. Pečtě v rozpálené troubě na zhruba 220 stupňů přibližně 6 minut, obraťte a pečte ještě z druhé strany. Měly by trochu chytit barvu a držer tvar.

Dobrou chuť!




Žádné komentáře:

Okomentovat

Čtete také

Čtete také