pátek 1. srpna 2014

Roti chapati



Indická placka roti chapati je jen z mouky a vody, pečená nasucho v pánvi. Je to hotové raz dva a prostě super!

Tento recept jsem našla na Apetitu a předávám dál :-)

Budete potřebovat (na cca 6 porcí):
350 g celozrnné jemně mleté mouky (já dala špaldovou)
175 ml vody

Postup:
Těsto nejlépe rukama pořádně propracujte, hněťte, válejte, hrajte si s ním alespoň 10 minut. Nemělo by moc lepit, ideálně vůbec.
Podsypte si plochu a váleček moukou a vyválejte kolečka o velikosti dezertního talířku. 
Těsto položte na rozpálenou suchou pánev a nechte pár minut, dokud nezačne měnit barvu. Pak otočte, správně by se měla placka nafouknout vzduchem, který zatlačte např. složenou utěrkou nebo já to dělala vařečkama, se kterýma jsem otáčela placky.
Hotové je odkládejte na sebe na talíř a přikrývejte utěrkou. Roti chapati by se mělo jíst ještě teplé, tak je nejlepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Čtete také

Čtete také