pátek 1. srpna 2014

Plněná rajčata na dva způsoby


Plněná rajčata jsou pro mě sezónní záležitost a dělám je jen, kdyz je rajčat dostatek. Zato si pak každý kousek pořádně vychutnávám. Pro mě byla hlavně ta sladší verze s ananasem a muž snědl skoro všechny s olivama. Ale dobré jsou obě verze, příště jich musím udělat víc :-)

na Rajčata s ananasovou náplní potřebujete:
Zralá rajčata
Kousky ananasu
Stroužek česneku
Kousek šunky od kosti
Plátek tvrdého sýra

na Rajčata s olivovou náplní potřebujete:
Zralá rajčata
Zelené olivy
Stroužek česneku
Kousek šunky od kosti
Trochu oregana
Plátek tvrdého sýra

Postup:
Příprava je jednoduchá a poměrně i rychlá. Čerstvým rajčatům ukrojte vršek a do misky si na každou naplň vydlabejte rajčata. Uříznutý vršek nakrájejte na drobno a přidejte do misek. Všechny ingredience v miskách smíchejte kromě šunky a sýra. Šunku pokrájejte na drobno a vložte ji na dno vydlabaných rajčat. Pak přidejte náplně a navrch poklaďte sýrem.
Pečte zhruba 20 minut ve vyhřáté troubě asi na 220 stupňů.

Můžete podávat například s plackama roti chapati, jako já. Recept na ně najdete na blogu také.


Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Čtete také

Čtete také