Mám pro Vás proto tip na přípravu králíka, která mi zachutnala :-) Je to dušený králík na zelenině pod svíčkovou s rýží. Vůbec či jen trochu zahuštěný sosík, bez smetany.
Budete potřebovat:
Králičí maso (já měla menšího naporcovaného na cca 4 porce)
Zelenina pod svíčkovou (mrkev, celer petržel) nastrouhaná nahrubo a část může být najemno, bude to lépe zahušťovat.
Cibule nakrájená nadrobno
Trochu řepkového oleje
Hořčice plnotučná pár lžiček
Bobkový list (asi 4 ks)
Nové koření (asi 4 ks)
Sůl
Mletý pepř
Případně něco na zahuštění
Záměrně nepíšu přesné množství, protože záleží kolik dáte vody. Je dobré dát zeleniny hodně, abyste pak nemuseli zahušťovat.
Postup:
Na troše oleje nechte zesklovatět cibuli. Pak přidejte zeleninu, nechte provonět. Přidejte maso a orestujte ze všech stran. Podlijte vodou, přidejte hořčici, sůl, pepř, bobkový list, nové koření. Zase to s vodou moc nepřehánějte, nemá to být omáčka, ale jen takový sosík. Nechte dusit do změknutí masa. Já dělala v tlakovém hrnci asi 40 minut.
Pokud máte i po změknutí masa stále moc vody, můžete zkusit trochu vyvařit a nebo trochu zahustit.
Podávám s rýží.
Dobrou chuť! :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat