neděle 29. června 2014

Vítězný recept špenátové výzvy



Vítězný recept špenátové výzvy - Špenátová roláda od Barbory V. Moc gratuluju, vypadá krásně! :-)

Vyhlašuji se zpožděním, čekala jsem, jestli přibudou nějaké lajky u přehozených fotek do alba špenátové výzvy na mém facebooku. Ale bohužel změnou pravidel se v této výzvě asi udělal trochu hokej. Předtím však měl tento vítězný recept úspěch, tak proto vyhrál.

Nyní už vítězný recept.


Špenátová roláda: 
* 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
* 150 g hladké mouky
* 150 g špenátových listů
* 400 g jemného tvarohu
* 100 g másla
* svazek kopru
* hrst usekané petrželky
* šťáva z 1/2 citronu
* 200 g uzeného lososa
1. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Listy špenátu spaříme vroucí vodou a ihned zchladíme pod studenou. Z listů vymačkáme vodu a nasekáme je. V míse ušleháme žloutky se špetkou soli do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme prosátou mouku a opatrně přimícháme do žloutkové hmoty. Nakonec do těsta jemně zamícháme nasekaný špenát.
2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pomaštěným pečicím papírem a pečeme 8-10 minut. Plát těsta i s papírem stáhneme z plechu a poprášíme hladkou moukou, otočíme na čistou utěrku, stáhneme pečicí papír. Máslo vyšleháme s tvarohem, osolíme, opepříme a přidáme kopr a petrželku. Chuť doladíme trochou citronové šťávy.
3. Vychladlý plát těsta rovnoměrně potřeme tvarohovým krémem, kraj poklademe proužky lososa a roládu po delší straně zavineme. Zabalíme do fólie a necháme v chladu ztuhnout.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/pripravte-si-lahudky-z-tvarohu-a-zerve-dy3-/recepty.aspx?c=A080415_123009_recepty_ves

Žádné komentáře:

Okomentovat

Čtete také

Čtete také